Overlay

Sportvasten Tamara

Make the Switch!

Resultaat na 10 dagen
Gewicht -3,5 kg
Taille -3 cm
Heupomtrek -2 cm

Dagboek van Tamara

Zodra Robin sprak over Sportvasten was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Die uitdaging wil ik wel aangaan. Niet primair om af te vallen – dat mag altijd, maar is niet per se nodig. Lichaam even resetten ter voorbereiding op een drukke periode. Op een andere manier naar eten kijken. Patroon doorbreken. Dát is voor mij belangrijk. Robin’s advies was de kuur wel echt te plannen. Dus heel bewust gedaan. Het eerste weekend weinig sociale verplichtingen, elke dag tijd om te sporten en mensen om me heen geinformeerd. Klaar voor de start..

Dag 1

Eerste afbouwdag. Terug naar drie keer eten per dag met een boodschappenlijstje. Dat is prima toe doen. Supplementen en een drankje. Dat is nieuw voor mij en daar zie ik het meest tegenop. Maar goed, we zijn de uitdaging aangegaan… het zit niet in mijn aard om dan op te geven! We gaan ervoor!

Dag 2

Zin in, benieuwd naar de dag. Deze dag ben ik thuis, andere dimensie, want nu ben ik continu omringt met lekkere dingen. En nu mag het niet. Ontbijt is prima natuurlijk. Ook lunch blijkt echt voldoende. Het is even zoeken naar de juiste sportstand. Ik pak mijn mountainbike en zoek een rustig, lang en vlak pad. Best lastig als je niet gewend bent op hartslag te fietsen, maar vooral voelen dat je iets gedaan hebt zonder dat je doodgaat was ook prima gaf Robin aan. Vooralsnog kies ik voor de strategie te sporten voor een maaltijd. Heb ik die maaltijd extra verdiend en smaakt ie extra goed. Soep gaat er goed in.. alleen dat aardbeiendrankje ernaast… blijft een rare combinatie. Ik volg braaf de instructies.. kleine slokjes. 

Dag 3

Max 400 calorieën vandaag, dat is echt al heel weinig. Alleen maar sap! Maar het valt me niet tegen.. Bios vandaag met de kids. Wat een geuren en wat ben ik me bewust van alle momenten dat je eigenlijk zonder reden iets eet buiten ontbijt, lunch en diner. De popcorn ruikt heerlijk, maar ik kan het goed laten staan. Fietsritme in juiste hartslag gevonden nu. So far so good. Vanavond laatste warm sapje. Eerste urinetest gedaan.. we zijn er natuurlijk nog niet.. benieuwd wat morgen brengt.

Dag 4

Eerste dag 200 calorieën. Eerste vastendag. Het gaat goed! Fietsen gaat heerlijk. Leuk ook nu ik ritme heb, een parcours heb en lekker buiten. Ik ben toch ook nog actiever met de kids dan ik dacht. Aantal kopjes koffie valt mee… Wel mis ik smaak in mijn mond… en ’s avonds rommelt mijn buik, hoorbaar. En de zintuigen staan op scherp. Iemand in de buurt met een sigaret vind ik al niet prettig, nu kan ik dat helemaal niet hebben. Vastendag 1 zit erop.

Dag 5

vastendag 2. Dit keer een werkdag, ander soort concentratie. Rijden, werken. Het gaat zonder problemen. Geen last van concentratieproblemen, geen honger of trek. Wel zo’n zin om op iets te kauwen. En dat aardbeiendrankje .. het is niet vies, maar staat me wel steeds meer tegen. Volhouden. Bizar dat ik me helemaal niet slap of vermoeid voel.. vanavond de urinetest, want voor het eerst deze kuur sport ik pas einde dag. Ging weer goed. 

Dag 6

Vastendag 3. Dag begint eigenlijk met een kleine kater van de dag ervoor.. ik heb blijkbaar 3 vastendagen nodig om de switch te maken. Stiekem toch gehoopt dat ook ik maar 2 dagen nodig had.. daar moet ik me mentaal even overheen zetten. Maar dat gaat goed. Ook de derde dag incl. sporten gaat goed. En de switch wordt gemaakt! Nu weer opbouwen.

Dag 7

Eerste opbouwdag. Ik mag weer eten! En dat wil ik ook wel graag… maar het gevoel is anders. Honger blijft weg, dat ‘lege gevoel’ en geen smaak in mijn mond wakkert alleen maar aan. Maar prima te doen. Ook het fietsen. En ik kan weer naar de wc, voor het eerst in 5 dagen!

Dag 8

Tweede opbouwdag. Prima dag en werkdag. Dus dat gaat snel. Het aardbeiendrankje staat me meer en meer tegen, daar moet ik iets op verzinnen. Maar volhouden lukt. En elke dag fietsen buiten is heel lekker!

Dag 9

Derde opbouwdag. Deze dag ben ik zo ontzettend futloos. Trap lopen kost moeite en zelfs een gesprek aangaan kost moeite. ’s Middags gaat het iets beter, een enorme berg met salade op en zelfs met de kids naar het bos. Maar rennen, springen en tillen zit er niet in. Dan maar accepteren. Na het eten ’s avonds gaat fietsen dan weer verrassend goed. Dag drie zit erop. Morgen laatste dag!

Dag 10

Vierde opbouwdag. Bijna een gewone dag. Heerlijk met het einde in het vooruitzicht. En stiekem best een beetje trots. I did it. Heel benieuwd wat het me brengt. Echt een mindset? Andere kijk op eten? Minder hang naar suiker? Want ik ben zooo gek op drop, dat verandert niet zomaar. Met gezonde dosis energie de enorme drukke periode tegemoet die komen gaat? Laat maar komen.

Als ik terugkijk, valt de kuur heel erg mee. Geen honger, vastendagen goed te doen, sporten fijn en prima haalbaar. Voor mij is het supplementen nemen wel een ding. Afvallen was voor mij bijzaak – vooral benieuwd wat het in de (nabije) toekomst doet als je weer je eigen voedingsschema samenstelt. Ik ben ervan overtuigd dat het wel een keer goed is voor ieders lijf om zoiets aan te gaan. Robin bedankt voor de begeleiding!