Overlay

Sportvasten Ron

Make the Switch!

Resultaat na 10 dagen
Gewicht -7,1 kg
Taille -9 cm
Borstomtrek -9 cm

Dagboek van Ron

Dag 1

Ik heb zin om te starten. Het ontbijt viel tegen. Ik ben niet gewend zoveel te eten als ontbijt.
De lunch, ja het leek best wel wat maar eigenlijk is het niets bijzonders. Diner niet anders. Je denkt dat is best wat maar dan ligt het op je bord en denk je is dat het? Maar smaakt goed.

Dag 2

Voel me nog goed, het afbouwen vandaag viel me. Ook het sporten was nog goed te doen. Dit ondanks dat ik het fietsen niet gewend ben. Gelukkig doe ik het samen met mijn vrouw en kunnen we elkaar steunen. De lunch / diner, ok, je denkt nou dat is wel wat dadelijk. Ondanks dat het best lekker is mis ik toch wat vlees. En het is weg voor je het door hebt. Maar daarna geen honger meer. 

Dag 3

Ook vandaag voel ik nog fit. Het honger gevoel valt mee. Enkel het diner viel me tegen. Tomatensap. Koud vond ik het helemaal niets. Maar opgewarmd met een beetje zout leek het net soep. Wel magere. Ook sporten ging nog best lekker. Benen waren wel wst verzuurd. Hoort er bij zeggen ze. Slapen minder. Ondanks dat ik het best warm had toch een koud gevoel in de schouders. Dit zorgde voor een mindere nacht.

Dag 4

Vandaag eerste echte vaste dag.
Ook vandaag viel me nog mee. Ondanks dat andere om me heen zaten te lunchen deed het me niet veel. Sporten ging lekker. Even filmpje kijken tijdens het fietsen. Wel kramp in mijn kuit. Een beetje rust vanavond zal goed doen. Nu na een half uurtje op de bank toch wel leeg gevoel maar dat zakt wel met wat drinken. Morgen tweede vaste dag en op de helft. Ergens zegt mijn gevoel dat deze dag zwaarder zal voelen. Maar wie weet. Ik denk maar aan het eind resultaat. Al wil ik niet op teveel hopen. Misschien valt het dan straks enkel tegen.

Dag 5

Vandaag tweede vaste dag.
Nu zie ik weer hoe weinig ik vandaag binnen krijg.
Drinken is het moto. De honger valt nog al moet ik zeggen dat in de avond er toch wel een gevoel is dat het binnenkort tijd wordt om wat te eten. Voel me nog goed op kracht maar merk wel dat 2 nachten minder slapen nu zijn tol eisen. Morgen nog een dag vasten. Op naar de laatste dag.

Dag 6

De laatste dag van het vasten. Ook wegen en opmeten vandaag. Ben nieuwsgierig naar het resultaat. Verder voel ik me nog redelijk vol energie. De meting net gehad. Resultaat toch beter  dan verwacht vooral op de plaats waar ik het kwijt wilde. De borstkas. De middag voelde me ik toch wat moe. Lekker even ogen dicht gedaan. Wat wel verrast is hoe koud ik het soms heb. Schijnt er nu bij te horen en een teken dat ik vet/suikers verbrandt. Kijk ook uit naar morgen. Weer wat eten. Maar trots op voorlopige resultaten.

Dag 7

De eerste dag weer wat eten. Wat smaakte een stukje fruit lekker en toch ook meteen genoeg. Meer moeite koste de sla met tomaat.  Wat een bord vol. Het leek wel teveel. En dan de noten nog  Het avondeten groente met stukje kip. Alleen van het klaarmaken kreeg ik al trek. Een stukje vlees is nu een week geleden. Wat smaakt het goed om wat warms te eten. Maar ook dit vult meer als verwacht. Hoe raar het is om je maag te vullen met zo weinig. De energie vandaag was goed.  Maar wat ik niet zal gaan missen zijn de pillen. Daar had ik vandaag even genoeg van.

Dag 8

Vandaag kwark om te starten. Veel meer dan ik gewend ben om te eten in de ochtend. Lekker maar koste veel moeite. Lunch precies hetzelfde. Yes, avond eten. Heerlijk weer wat warms maar ondanks een uur voor het sporten zat het me toch in de weg. Maar weer die pillen over de gele dag beginnen moeilijker weg te krijgen. Maar energie en gevoel zijn verder goed. Voel me energieker dan voor de kuur.

Dag 9

Vandaag niet veel anders dan gisteren maar vandaag maar avond eten na sporten. Dat viel gelukkig een stuk beter. Morgen de laatste dag. Moet zeggen dat ik ook wel weer eens zin heb een boterham of aardappel. Maar de behoefte aan iets zoets of vet is wel een stuk afgenomen. En dat voelt ook aan als winst. Hoe raar dat het ook klinkt.

Dag 10

Toch blij met vandaag, de laatste dag. Ergens ben blij en trots. Toch 7 kilo en diverse cm eraf en blij dat het voorbij is. Zeker ook blij met de begeleiding,  dit maakt toch een verschil.