Overlay

Sportvasten Rachel

Make the Switch!

Resultaat na 10 dagen
Gewicht -4,3 kg
Taille -3 cm
Heupomtrek -5 cm

Graag wil ik wat gewicht kwijtraken en mijn eetpatroon veranderen. Dit laatste wil ik dolgraag want het snaaien naar het thuiskomen van het werk (en in de avond) ging mij steeds meer tegenzitten en gaf steeds minder energie.

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met personal training bij Robin om hier al mee aan de gang te gaan en consequent te gaan sporten. Nu ik deze opstart had gemaakt ben ik overgestapt naar small group training en heb de sportenvastenkuur gedaan.

Dagboek van Rachel

Dag 1

Deze dag dag viel reuze mee. Het was gemakkelijk om mezelf aan het eet protocol houden al hoewel ik wel enige malen een drang kreeg om in de kelderkast te gaan shoppen. Omdat het pas de 1e afbouwdag was mocht ik van Robin gewoon (aangepast) deelnemen aan de small group training.

Dag 2

Kijk elke ochtend in mijn eet protocol wat er voor die dag en de volgende dag op het menu staat. Voor het eerst een kop groentesoep als avond maaltijd genomen. Normaal gesproken eet ik dit altijd met rijst maar vandaag geen zetmeel houdende producten :(. Morgen staat de laatste afbouwdag gepland en als ik het eet protocol zo lees starten we dan al met de vloeibare voeding. In de avond bij Icore gefietst op een hartslag wat uiteindelijk naar 10 slagen hoger werd gebracht. Robin vroeg of ik nog aan het opwarmen was omdat ik rechtop op de fiets zat. Ik zei dat ik in mijn hartslagzone fietste waarop Robin zei: “doe er dan toch maar even een tandje bij”. Maar ook deze dag ging verder verassend goed. Op naar dag 3.

Dag 3

Genoten van 2 heerlijke glazen sap, helaas geen fruit erbij. In de ochtend gefietst wat ik wel als zwaarder ervaarde ten opzichte van gisteren. Voor de avond had ik een heerlijk tomatensoep met basilicum gepland. Ik kwam per toeval Robin op straat tegen en mijn gekochte soep mocht ik in de kast zetten voor na de kuur helaas. Terug naar de supermarkt voor 100% tomatensap! Ik mocht er dan wel wat zout en peper bij doen. Mijn aanname van soep of sap was toch anders….

Dag 4, 5 en 6

Deze dagen waren te doen, maar pittig. Ik had dolgraag de switch willen maken op de 2de sap dag. Deze dag heb ik wel tot 3x toe de test gedaan, maar het mocht niet baten. Ik had nog steeds niet de juiste kleur behaald. Deze dagen kreeg ik wel steeds meer de behoefte om iets te kauwen maar heb me netjes aan het protocol gehouden.

Dag 7

Dan is het eindelijk zover, iets eten! Hier heb ik naar uitgekeken. 2 stuks fruit, appel en een kiwi. Krijg ik toch in de ochtend niet alles naar binnen. Heb de helft van de appel moeten laten staan. Begreep er niks van, ik had er zo’n zin in en dan toch niet alles op kunnen. Dit had ik nog nooit meegemaakt!

Dag 8, 9 en 10

Deze opbouw dagen gingen uiteraard goed en was blij dat ik weer iets te knagen had.

Al met al is 10 dagen vasten is goed te doen. Nu ik in de flow zit met 3 x per dag eten en zeker niks tussen door wil ik graag deze trend voortzetten. Hopelijk krijg ik er ook de extra energie van!

Icore Oosterhout Sportvasten