Overlay

Sportvasten Nicole

Make the Switch!

Resultaat na 10 dagen
Gewicht -3,5 kg
Taille -4 cm
Heupomtrek -3 cm

Dagboek van Nicole

Na zorgvuldige en duidelijke uitleg van Robin ( met eerst de voorgaande weken nog een check op mijn motivatie 👍) mocht ik beginnen met de 10-daagse sportvastenkuur. Yes!!! Het gaat natuurlijk het alleen om deze 10 dagen,  maar het is de start van een andere verbranding en daarna zorgen door oa ook minder suikers tot me te nemen en te blijven sporten ( maar dat deed ik al 😉) de vetverbranding in stand te houden 

Zeer professionele box met alle supplementen, mooi boek en strips voor urinemeting. 

Dag 1 

Ik hou van sporten in de morgen, dus dat doe ik nu ook. Met de fiets naar het strand en daar 25 minuten ‘gejogd’ . Valt niet mee om in mijn hartslagzone te blijven, schiet er snel boven en ik jog al zo langzaam!!! 

Het eetprotocol gevolgd en was prima te doen, had steeds een vol gevoel en kreeg ook geen trek tussendoor.  S’avonds wat last van hoofdpijn. Extra water en thee gedronken

Dag 2

Geen hoofdpijn meer,  dit is ook de dag dat ik train bij Robin. Hij heeft een aangepast programma met de ladder, lichte gewichtjes, swing met lichtste kettlebell en boksen. Prima te doen.

Vandaag alleen maar groente, fruit en nootjes.  Op deze dag had ik lang geleden al een lunch afspraak met een vriendin gepland en heb die ook gewoon laten staan. Zij een broodje met zalm en Latte , ik een tomatensapje en thee. Verschil kan er wezen! Tomatensap smaakte heerlijk! Smaakpapillen zijn na 1 dag suikerloos eten al aanmerkelijk beter.

Icore Oosterhout Sportvasten

Dag 3

Hmmm, 25 minuten sporten ging moeizaam. Vandaag alleen maar sapjes…..slik. De energie is eruit, traplopen in huis van beneden naar zolder is alsof ik een steile berg beklim. Gezin gaat aan de bbq, ik aan het sapje. Het is te doen, maar voel me futloos.

Dag 4

Nieuwe dag, nieuwe kansen. Eerste vasten dag (eerlijk gezegd, voelde gisteren ook al als vasten!). Sporten gaat prima, energie voelt goed! Vandaag lange autorit, dus hoop dat ik alert blijf. Drink zwarte koffie (en dat voor iemand die alleen Lattes lust met een schepje suiker) en groene thee, want dat schijnt het beste te zijn in deze kuur.

Energie blijft hele dag goed. Hoeveelheid sap dat je mag drinken is werkelijk 4 slokken. Maar eerlijk is eerlijk, het kost me geen moeite om eten te laten staan. Ik taal niet naar versnaperingen, chocolade en vlees. Ik sta versteld van mezelf…😉

Dag 5

Op de helft, ben benieuwd. Ik blijf in het ritueel. In de ochtend sporten, daarna ontbijt ( lees 4 slokken sap, supplementen en aardbeien-animozuren- sapje). Ik heb de hele dag allerlei afspraken en eters thuis, maar laat alles gewoon doorgaan en schuif bij zowel lunch als avondeten gezellig aan met sapje. Mijn lichaam heeft de switch gemaakt naar vetverbranding🤘 Ik verwonder me over het feit dat het me zo weinig moeite kost om niet te eten. Merk nu ik het niet doe dat ik eten vooral gezellig vind (ook het snaaien tussendoor) en dat ik tussendoortjes vooral pak uit verveling.

In de avond beetje last van hoofdpijn 

Dag 6

Vanochtend mijn vaste afspraak bij Robin. We wegen even en trekken beide de joggingschoenen aan om lekker buiten te lopen. Stuk gezelliger dan alleen. Normaal stop ik in een half uur toch even 2 x, nu loop ik natuurlijk door met Robin aan mij zijde.

Het urinestaafje is nog iets donkerder gekleurd, dus dat is goed teken!

Hele dag opleiding en in de avond een feest. Ik leef op 4 slokjes sap en glazen (mineraal)water en het blijft gezellig tot laat in de avond.

Dag 7

Iets later dan normaal de 20- 30 minuten gesport Ik mag weer iets eten!!!!! 2 stuks fruit als ontbijt! Wat voelt dat weer luxe. 

Verder wel een lamlendige dag, zal waarschijnlijk komen doordat ik gisteren een lange en intensieve dag heb gehad. Ondanks dat ik vandaag weer ‘vaste’ voedingsmiddelen tot me mag nemen, hoop ik dat deze dag snel voorbij is.

Dag 8

Het joggen gaat moeizaam, maar doe het vaste rondje. Valt me op dat mijn hoofd meer met eten bezig is nu ik in de opbouwdagen zit. Het is alsof er weer een knop om is gezet; ‘Ik mag weer eten’ Nou, niet dus! Ik mag weer wat extra voedingsmiddelen, maar brood met hagelslag en Lattes blijven verboden terrein.

Met een heerlijk kippendijtje heb ik mee kunnen bbq-en met gezin (voor mij gewokte spinazie en natuurlijk niets van brood, kruidenboter, sausjes of salades ).

Dag 9

Vanochtend weer gewogen, gemeten en gesport met Robin. Yes, eerste resultaat mag er zijn!

Zowel in gewicht maar veel belangrijker nog in cm afgenomen. Ik zit in de opbouwdagen dus we doen naast kort stukje joggen ook de box, slamball, burpees, sit-ups en kicks. 

Met  Robin besproken hoe ik na deze 10 dagen verder ga. Want 10 dagen sportvasten is het begin, daarna gaat het om vasthouden van een ander eetpatroon….

Dag 10

Officieel de laatste dag van de kuur. Maar ik weet dat ik daarna eigenlijk in zelfde patroon wil blijven. Veel eiwitten en groentes,  nauwelijks koolhydraten en zetmeel. Ik reis op deze dag, dus neem een salade voor de lunch mee, en heb ook eigen rijst met gebakken courgette in koelbox zitten. Verder heb ik de pistachenootjes in voorraad bij me.

Mij krijgen ze niet gek…

Al met al goed te doen, persoonlijk vond ik de opbouwdagen misschien wel het lastigst. Je mag weer eten, maar toch niet. Ik weet vanuit ervaring dat structuur en strak ritme mij helpt bij ander eetpatroon aanleren, maar nu komt het er op aan. Na deze 10 dagen is het aan mij!

Keep the Switch

Het is nu 5 weken nadat ik de 10 daagse sportvasten kuur heb doorlopen. De 

10 dagen was voor mij bedoeld als start van ander eetpatroon. Geen tussendoortjes, geen suiker (of zo minimaal mogelijk) en vooral zo natuurlijk en lekker mogelijk eten. 

Met een vakantie in Italië en Oostenrijk waarbij we niet zelf gekookt hebben was het lekker eten geen probleem 🤣

Even zonder flauwekul, het lukte me prima om geen tussendoortjes te nemen. Geen ijsjes, geen chocolade en geen chipjes.

Ontbijt, lunch helemaal prima. Avondeten was soms lastig maar zoveel als mogelijk heerlijke salades genomen of vis danwel vleesgerechtjes en zo min mogelijk pasta of deegwaren. Vanzelfsprekend geen toetjes, maar een heerlijke cappuccino (zonder suiker dat dan weer wel 😌😉)

Naarmate de weken vorderen en we thuis weer zelf koken is het wel oppassen om weer snel in oude patronen te vervallen qua gerechten, want:”dat zijn we nu eenmaal gewend te eten, of zo maken we dat gerecht nu eenmaal”. We proberen meer (donkere)rijst gerechten te maken en standaard een dubbele portie groenten.

Laatst een verjaardag gehad en dan neem ik heus wel een gebakje en bij het avondeten wat frietjes gehad. Maar dan neem ik verder ook geen tussendoortjes en dag erna niet ontbeten. Één keer per week heb ik nog 1 vastendag met Keep-the-switch en straks met Robin ga ik dat verder integreren in mijn leefstijl. 

Ik voel me goed bij een vaste dag per week. Goed plannen van die dag gezien sociale activiteiten en je focus houden helpt bij mij.

Met het verstrijken van de tijd ervaar ik alleen de avondmomenten (bij de tv, op de bank) als meest lastige. Dan kan ik echt wel gaan zoeken naar knabbels. Gelukkig kan ik deze meestal weerstaan en als ik er toch voor bezwijk dan alleen de verstandige keus voor paar olijfjes of pistachenootjes 😊

Als je echt zelf wil, gemotiveerd bent en klaar met je ongezonde eetpatroon kan ik de sportvasten kuur zeker aanraden. Heeft mij geholpen de Switch te maken!

Maar (met hulp van Robin) moet je het toch echt zelf doen! 

Icore Oosterhout Sportvasten