Overlay

Sportvasten Joost

Make the Switch!

Resultaat na 10 dagen
Gewicht -4,8
Taille -4 cm
Borstomtrek -2 cm

Dagboek van Joost

Omdat ik graag mijn lichaam even wil “resetten” heb ik samen met Robin besloten om te gaan sportvasten, make the switch!. Ik train 3x per week samen met Robin en heb ik het verleden al wat kilometers gemaakt met hardlopen, dus 10 dagen achter elkaar sporten moet lukken! Samen hebben we een plan opgesteld om onze gezamenlijke training in stand te kunnen houden.

Icore Oosterhout Sportvasten

Dag 1

Gisteren heb ik al boodschappen gedaan met de lijst die ik had meegekregen. Even wennen want ik koop nooit zoveel tegelijkertijd in.

Vandaag de 1e dag en heb hard gelopen, het ging lekker. Ben goed moe en zweet enorm, het is warmer dan ik dacht. Lekker sla met tomaten als lunch. Vanmorgen wat licht in mijn hoofd maar naar het einde van de dag gaat het goed.

Dag 2

Weer wat licht in mijn hoofd in de ochtend. Gaat na de lunch over, net als gisteren. Moet veel plassen en heb verjaardag traktatie beleefd afgeslagen. Maar “o”, wat zag dat er lekker uit en het rook ook zo lekker. Waar ben ik aan begonnen …. ‘s Middags geen zin om te sporten. Gelukkig sleurt Robin me daar doorheen, een aangepast programma bij Icore met als doel de hartslag hoog te houden. Na afloop is het heerlijk, bijna euforisch: ik heb het weer gehaald! Geen 24Kitchen kijken vanavond, maar vroeg naar bed!

Dag 3

Heerlijk weer om een rondje te lopen. Mijn rondje blijkt net te kort. Of ik heb te hard gelopen ? Goede dag vandaag: geen lichamelijke ongemakken, geen honger. Maar wat ruikt eten toch lekker. En wat smaakte dat warme tomatensap. Ik heb de balletjes en vermicelli er bij gedacht. Op naar de 1e vastendag!

Dag 4

Vandaag de 1e “echte” vastendag! Ik moet het doen met 3x 100ml sap vandaag (samen met aardbeiendrankje en supplementen natuurlijk) Ging wel goed vandaag. Loopschoenen mee naar Icore en samen met Robin een half uur gaan hardlopen. Dat sprintje aan het einde wat Robin graag wilde zat er niet meer in. Wel een goed teken dat de suikers uit de spiertjes aan het gaan zijn, vertelde Robin. Eerst nog even urine testen want ben al wel nieuwsgierig wat dit uit zal wijzen. Ben nu beetje misselijk en moet niet snel opstaan. Zo lekker slapen, zal goed doen …

Icore Oosterhout Sportvasten

Dag 5

Vandaag heb ik het wat moeilijker, merk echt dat ik een lege maag heb. Wel weer netjes aan alle verplichtingen voldaan. Urinetest gedaan voor het slapen en gaan en….. Een volle 5!! Dit betekend dat ik morgen weer mag gaan eten, geen extra dag nodig!

Dag 6

Net terug van rondje hardlopen, wat een drama. Weet er net 20 minuten uit te persen. Gelukkig mocht ik in de avond een stukje kabeljauw eten, en dat smaakte…..!

Dag 7

Zware dag, en ben erg moe. Gelukkig sporten met Robin. Weer lekker bij Icore een rondje op de hartslag. Veel herhalingen met o.a. swingen, thrusters en halve burpees. Lunch smaakte niet en het aardbeiendrankje bijna niet weg te krijgen. Omdat ik zo moe was moest ik van Robin de urine nogmaals testen. Omdat hij nog steeds de hoge score gaf mocht ik verdeeld over de dag een liter sap drinken. En een litertje sinaasappelsap deed wonderen. Lekker broccoli met kipfilet in de avond. En aardbeiendrankje…..?

Dag 8

Lekker geslapen vannacht. Lekker het ontbijt met eitje. Lekker rondje gelopen, maar was zwaar. Na 30 minuten was ik echt goed leeg. Morgen de laatste dag 🙂

Dag 9

Het zit er bijna op! Nog 3 aardbeiendrankjes en dan klaar! Lekkere lunch met tonijn en olijven. Lekker broccoli. Terug naar het normale leven.

Icore Oosterhout Sportvasten

Ik wilde graag een reset, Iets anders. Proberen mijn eetpatroon aan te passen samen met een passant gewicht verliezen. Een gezond lijf is meer dan weinig eten en veel bewegen. Dat is me nu wel duidelijk. Ik ben in ieder geval een stuk gemotiveerder om iets aan te passen. Ik hoop dat ik dat lang vast kan houden. Ik was bang om honger te lijden: is niet gebeurd. Wel het gevoel van een lege maag, maar dat klopte ook. Al met al kan ik het iedereen aanraden. Het opent je ogen en zet je weer met beide benen op de grond!