Overlay

Sportvasten John

Make the Switch!

Resultaat na 10 dagen
Gewicht -7,8 kg
Borstomtrek -4 cm
Taille -7 cm

Al jaren loop ik te sukkelen met mijn gewicht, meestal omdat het te hoog is. Van alles geprobeert, maar altijd was er het JoJo effect. Afgelopen juni 2019 de knop doorgehakt en me 6 eetmomenten per dag gegeven. Hierdoor viel ik op eigen kracht 13 kg af, maar bleef toen hangen…

Toen ben ik gaan sportvasten!

Dagboek van John

Gaat het me lukken?

Op eigen kracht 13 kg afgevallen de afgelopen 5 maanden, maar blijf nu een beetje rond hetzelfde gewicht hangen. Met sportvasten hoop ik de volgende stap te maken, maar na het lezen van de documenten verwacht ik dat het héél zwaar gaat worden. Over 2 dagen gaan we ervoor!

Nog 1 dag voor de start

Morgen gaat het beginnen! Toch wel spannend; houd ik het vol en brengt het me wat ik wil? Graag was ik morgen begonnen met een startgewicht x, maar op dit moment weet ik x+1,2. Toch blijft mijn doel x-4. Vandaag de boodschappen halen voor de komende dagen en met de boodschappenlijst van de site m.sportvasten.nl is dat wel makkelijk.

Dag 1

BEGONNEN!

De eerste dag is aangebroken, vanochtend bij Robin (mijn begeleider) geweest en de metingen verricht. Gelukkig geen grote verschillen met mijn eigen metingen. Sporten (fietsen) zit erop en viel niet tegen, nu nog kijken hoe ik de dag doorkom… De eerste dag zit er bijna op en het viel erg mee, geen hongergevoel of zin, maar de avond moet nog beginnen….

Dag 2

-1,6KG!

Wauw, 1,6kg eraf in een dag! Ik moet dit echter wel een beetje temperen, 2 weken geleden ben ik voor zaken naar Amerika geweest en vlak daarvoor zat ik op het gewicht waarop ik nu ook weer zit, maar de Amerika kilo’s zijn eraf. Net mijn 20-30 minuten workout gehad en viel nog mee, was nog goed te doen.

Dag 3

-1,4KG!

Ongelooflijk! Weer 1.4kg afgevallen, zit nu op -1,8 ten opzichte van x. Vandaag buiten wezen fietsen, en dat was lekker, maar wel zwaar. Waarschijnlijk niet zo zwaar als het vanavond wordt, want we gaan uit eten met vrienden en ik zit vast aan 450ml tomatensap ?.

Dag 4

-1.0KG, waar stopt dit?

Natuurlijk stopt het een keer. Vandaag de eerste vastendag en ik merkte na het sporten dat herstellen langer duurt. Gisteren tijdens het etentje tijdens het voor- en nagerecht met tomatensap gezellig meegedaan. Vrienden waren op de hoogte en het viel me niet tegen. Ik slaap prima, maar lijk wel eerder moe en moet vaker plassen dan normaal. Voel me na de training wel erg slap en heb wat moeite met de coördinatie. Na warm bad gaat het een stuk beter. Vandaag was de check naar niveau 4/5 gegaan, dus het lijkt erop dat de switch al in gang is gezet. Voel me wel wat slapjes, maar niet echt behoefte om iets te eten.

Dag 5

-1,1KG, het blijft nog doorgaan

Vandaag de tweede vastendag en afhankelijk van de urine uitslag heb ik morgen de eerste opbouw dag of nog een derde vastendag. Merk wel dat ik meer moeite ga hebben met het slikken van de pillen. Morgen naar mijn coach en wordt er weer officieel gewogen.

Dag 6

-0,6KG, maar het wordt zwaarder (en het lichaam lichter)

Vandaag ook een officieel meetmoment gehad en het zag er prima uit. Echter de shakes gaan me tegenstaan (kokhals neigingen) en ook de pillen krijg ik moeilijk weg. Voel me op zich wel goed, maar ben blij dat ik morgen weer wat eten mag. Ik kijk rijkhalsend uit naar de vis en spinazie. Voor de oplettende lezer, ik heb toch nog een derde vastendag gedaan en ga morgen weer opbouwen. Gisteravond Padel gespeeld (een mengvorm van tennis en squash, wat altijd 2 tegen 2 wordt gespeeld) en daar merkte ik dat met name de concentratie minder is.

Dag 7

-1,0KG, maar de opbouwfase is aangebroken

Op zich waren de afgelopen 3 dagen niet echt moeilijk, maar ik geniet nu van mijn appel en kiwi! Maar wat is het veel! Ik krijg het bijna niet op! Morgen moet ik een sport-vrije dag houden, maar vanavond ga ik lekker sporten.

Dag 8

+0,2KG – de opbouwfase is begonnen

Vandaag weer een goede dag gehad al gaat me de shake een beetje tegenstaan. Van mijn coach mocht ik niet sporten, dus dat bewaren we maar voor morgen. Gisteren, de eerste opbouw dag, moest ik padellen en ik merkte dat het beter ging wat betreft de concentratie. Fysiek waren er überhaupt geen problemen. Wel heb ik af en toe een misselijk gevoel, maar dat verdwijnt vrij snel weer. Ook heb ik soms tintelende lippen als ik de shake neem (en ik neem in hetzelfde tempo als in het begin). Nog 2 dagen, maar die komen we wel door, zeker met 3 maaltijden per dag, de vraag is wat er daarna gaat gebeuren…..

Dag 10

GELUKT! Maar nu verder….

De 10 dagen zitten erop! Het viel erg mee, maar hoe nu verder…. De afgelopen 6 maanden bijna 20KG afgevallen, deels op eigen kracht, deels met hulp van het sportvasten. Ben benieuwd waar ik over 1 maand sta (vlak voor kerst), en over 2 maanden (na de feestdagen).

 

 

Onder begeleiding dagelijks sporten voor een periode van 10 dagen met als doel om geen suiker maar vet te verbranden. Op papier is het simpel: 3x per dag eten inclusief shake, omega-3, magnesium en multi-vitamine pillen en dagelijks 20-30 minuten in jouw persoonlijke hartslag-range sporten. De eerste 3 dagen staan in het teken van minder gaan eten en dat was eenvoudig vol te houden. Daarna volgen 3 dagen vasten, waarbij ontbijt, lunch en diner bestaat uit niet meer dan 100ml vruchtensap en natuurlijk de shake en pillen. En ook dan moet je sporten! Dat was zwaarder, maar niet onmogelijk en na het het vasten volgen 4 opbouw dagen waarbij je steeds iets meer mag eten.

Elke dag op de weegschaal staan en de buikomvang meten en het had effect! Ik viel 7kg af en mijn buikomvang nam af met 7cm. We zijn nu 2 weken verder en ik ben nog steeds ruim 4 kg kwijt! Ik let op mijn eten en vervang wekelijks een maaltijd door sporten.

Voor wie is?

Ben je al bezig met letten op je eten en heb je dat extra zetje nodig, dan is sportvasten zeker iets voor jou.